In je kracht staan

Voor de bijeenkomst op 29 september 2017

Aanmoedigend kan je tegen iemand zeggen: “Je moet meer in je krácht gaan staan”. Makkelijker gezegd dan gedaan, zou je zeggen. Want ten eerste: wat is jouw kracht? En wat moet je dan doen om ‘erin te gaan staan’, om het te pakken?

In een onderzoek naar in je kracht staan, vinden we op de website Carrieretijger de volgende (ingekorte) omschrijving:
‘In je kracht staan houdt in dat je de dingen doet die bij je passen, die je kunt en waar je in gelooft. Dat je dingen bereikt en vrede hebt met jezelf. En dat je soms dingen niet bereikt en nog steeds vrede hebt met jezelf. Het impliceert dat je je niet laat afleiden door stoorzenders,  dat je je niet aan het wankelen laat brengen door (vermeende) meningen van anderen. Dat je je twijfels niet de overhand laat nemen. Maar dat je je twijfels ook niet wegmoffelt. In je kracht staan is uitgaan van jezelf.’

Is in je kracht staan hetzelfde als vertrouwen hebben in jezelf? Of is er toch iets anders aan de hand met in je kracht staan? En zijn het losse momenten of is het een levenshouding?

Het klinkt in ieder geval prettig om in je kracht te staan, dus een socratisch gesprek hierover zal ongetwijfeld aangename krachten in ons aanboren. En ook al is het geen alledaagse term, iedereen kan in een onderzoekend gesprek nagaan wat deze term voor ons betekent en welke ingang het biedt tot inzicht. 

Scroll naar boven